Het is mogelijk om met jezelf aan de slag te gaan met een counselor bij PsychoWerk in Utrecht.  Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Hulp vragen, hulp krijgen

Counseling is een actieve en directe manier van werken voor iedereen die te maken heeft met functionerings-problemen en hier last van heeft.

Dienstverlening

PsychoWerk is actief op diverse werkgebieden als hulpverlening, begeleiding, educatie, theater, video, teambuilding en groepswerk. De overeenkomst tussen deze werkgebieden is het functioneren van personen.

Functioneringsproblemen

Iedereen heeft dagelijks te maken met zaken die niet lukken zoals gepland. Hierdoor kan een persoon in problemen komen, omdat hij/zij bijvoorbeeld niet verder kan met zijn/haar werkzaamheden of het vervullen van huishoudelijke taken. In de regel zijn de meeste dagelijkse problemen eenvoudig op te lossen. Al dan niet met behulp van anderen.


Maar er zijn ook problemen die niet eenvoudig zijn aan te pakken en die de persoon belemmeren in zijn of haar functioneren. Anders gezegd: de persoon blijft last houden van de ervaren problemen, waardoor hij/zij niet dat kan doen wat hij/zij wil doen of wat redelijkerwijs van hem/haar mag worden verwacht. Dit zijn functioneringsproblemen. Hierdoor kan iemand opgebrand raken of te maken krijgen met de negatieve effecten van stress. Of de persoon kan niet naar behoren zijn werk, hobby of andere activiteiten doen. Of er ontstaan relatie- of gezinsproblemen.


Het kenmerkende van functioneringsproblemen is dat de persoon er zelf niet in slaagt om deze te overwinnen. Waarom? Omdat het hem/haar aan de benodigde kennis en/of ervaringen met deze kennis ontbreekt, om nieuw gedrag te ontwikkelen. Eenvoudiger gezegd: als de persoon wist hoe hij/zij de problemen kon overwinnen, dan deed hij/zij dat wel. Nu heeft de persoon een informatiebron nodig in de vorm van een hulpverlener, een boek, een DVD, een presentatie of een app, die de benodigde informatie wel kan geven waarmee de persoon aan de slag kan gaan.


Counseling is een werkwijze om op een actieve manier aan de slag te gaan met het overwinnen van de ervaren functioneringsproblemen. Hierbij staat het praktijk ervarend leren centraal.

Een actieve en directe werkwijze?

De werkwijze die PsychoWerk hanteert is actief, wat wil zeggen dat je buiten het praten om ook aan de slag gaat met lezen, opdrachten en oefeningen uitvoeren.


Het directe van de werkwijze is dat er niet om de hete brei wordt gedraaid, maar dat je leert om de verantwoordelijkheid te nemen voor je functioneren. Ook als het even niet zo goed gaat. Indien je opzoek bent naar een zachte aanpak, dan is de werkwijze niet voor je geschikt.


Een instrument wat kan worden ingezet is de PRT-scan (klik hier).

Voor wie?

De hulpverlening bij PsychoWerk richt zich op personen met persoonlijke en/of beroepsmatige functioneringsproblemen.


PsychoWerk is gespecialiseerd in het werken met personen met een normale persoonlijkheid, dit betekent dat wij geen psychiatrische hulpverlening aanbieden. Ook houden wij ons niet bezig met schuldhulpverlening of schuldhulpbemiddeling.


Betaalbare kwaliteit

Bij PsychoWerk laten wij al jaren zien dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Een persoonlijk consult kost per uur 45,00 euro. Bovendien is het kennismakingsgesprek gratis, zodat je kunt bepalen of dat de werkwijze en/of de medewerker bij je aansluit.


Als klant van PsychoWerk krijg je een speciaal mobiel nummer dat je kunt bellen als je vastloopt in het functioneren en je niet weet hoe verder te handelen. Je kunt van deze dienst iedere dag gebruik maken van 10.00 uur tot 00.00 uur.KIA