PsychoWerk (c) 2022 Alle rechten voorbehouden Wettelijke privacy statement | Algemene voorwaarden

1966 - Feest in Utrecht. Wachten  op de komst van Swiebertje

Geboren in Utrecht, getogen in Eindhoven

Gert (1962) is de inhouse-schrijver van de Salon van Weleer:

Het is een heerlijk gevoel om een idee vorm te geven. Soms in de vorm van een verhaal of een historische detectiveroman. Andere ideeën transformeren in Real Live-Games met acteurs of in toneelstukken. Of, zoals tijdens de coronacrisis, in scripts voor korte films, waarbij de acteurs/actrices zichzelf hebben gefilmd op locaties van hun keuze. Samenwerken zonder bij elkaar te zijn, heel bijzonder. En nu na de coronacrisis de hoogste tijd om nieuwe wegen te bewandelen en nieuwe samenwerkingsvormen tot stand te brengen.

Het eerste fictieboek, uitgegeven door stichting Gullie, verscheen in 2017 en was meteen de historische debuutroman van Gert van Veen, met in de hoofdrol Belle de Fleurdelis, de eigenaresse van de Salon van Weleer in Utrecht. Het begin van een negendelige boekenreeks en drie losse detectiveverhalen, waarvan het laatste deel in 2021 is verschenen. Hierna zijn er nog diverse boeken gepubliceerd.   

In de afgelopen jaren heeft Gert ook diverse toneelteksten, een musicalscript & filmscripts geschreven, waarvan een groot deel ook in boekvorm is uitgegeven.

De schrijfstijl van Gert van Veen is verbeeldend en gedetailleerd, waardoor de boeken weglezen als een film.

Fictie Toneelstukken Non-fictie