Een wereld vol met verandering, ontwikkelingen en groei

Leven moet je leren

Eerst leren overleven

Dan leren genieten

Een leven om te leren

Ervaring verdien je door hard te werken

Het leren van technieken, vaardigheden, competenties en attitudes kost niet alleen tijd (een eenvoudige gedragsverandering duurt tenminste 6 weken van voortdurend in trainen), maar vraagt ook om geduld met jezelf en degene die je het nieuwe gedrag wil leren.


Hoewel veel zaken zijn geautomatiseerd in ons leven, waardoor het lijkt dat wij met minder vaardigheden en competenties door het leven kunnen, is de biologische mens in de afgelopen 40.000 jaar niet zo heel veel verandert. Zo zijn de hersenen van een Batavier vergelijkbaar met die van jou.


Het is belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat je wilt leren en bovenal waarom (= het motief om te gaan trainen) en op welk niveau. Als je, bijvoorbeeld, samen met je teamleden een workshop wil doen voor de fun, maar om de vergoeding rond te krijgen dient er een leerelement of een tikje teambuilding in te zitten, dan is het verstandig om een aan leercaloriearme workshop deel te nemen. En dar is niets mis mee, omdat het waarom  (het motief) duidelijk is. Deelname aan een workshop, een cursus of een training die niet aansluit bij het motief, zorgt alleen maar voor onrust, weerstand en ondermijnend gedrag. Maar ook het niveau van wat je wilt leren is belangrijk. Bijvoorbeeld: als je een beginner bent, neem dan niet deel aan een cursus voor gevorderden. Het veroorzaakt alleen maar de irritatie, frustratie, onvrede en bergen aan weerstand.


Samengevat: wees eerlijk in wat je wilt leren, waarom je dit wilt leren en op welk niveau! Maak een reële inschatting van de investering die je moet doen om de gewenste resultaten te krijgen.

Tientallen cursussen & trainingen

34

jaar

Gert is al ruim 34 jaar actief met het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen, cursussen en  workshops.

Wat is het doel?

Gert van Veen heeft tientallen workshops, cursussen en trainingen ontwikkelt en uitgevoerd in bedrijven, op scholen, voor particulieren.

Het zijn geen trainingen met ‘harde’ onderwerpen, als finance of marketing. Het métier van Gert zijn juist de ‘zachte’ oftewel: de psychosociale onderwerpen. Hierdoor tref je enkele voorbeelden daarvan aan!

Maatwerk of confectiewerk?

Het werken met welk team of groep dan is, is per definitie maatwerk, ongeacht of dat er gebruik wordt gemaakt van een bestaande workshop, cursus of training. Het zou minder moeten gaan over maatwerk en meer over het realiseren van doelen.

Bekijk het actuele aanbod op www.salonvanweleer.nl